Mijn kracht als vrouw, 4

12 jan

Wat zijn er toch, steeds meer,  prachtige initiatieven voor én door vrouwen. Waarin vrouwen elkaar steunen, inspireren in plaats van elkaar bekritiseren en afkeuren. Een mooie ontwikkeling waar ik graag mijn steen aan bijdraag.

En dat is niet omdat ik tegen mannen ben. Integendeel, ik hou van mannen! Mannen zijn heerlijk, fijn én nodig. Om ons lief te hebben, om ons tegengas te bieden én om ons te steunen.

Maar ik schrik steeds weer als ik zie hoe opgroeiende meisjes met elkaar om kunnen gaan. Hard, kritisch, naar zichzelf en de andere meiden, elkaar uitsluitend en afkeurend….. Met grote gevolgen voor hun zelfvertrouwen en eigenwaarde!

Als moeder merk ik elke dag weer dat voorleven duizendmaal sterker is dan bijvoorbeeld voorzeggen. Dus, ik ben zo blij dat ik steeds meer goeie voorbeelden om me heen zie, hoe vrouwen elkaar kunnen steunen, helpen, inspireren.

Zo heb ik afgelopen maandag weers iets heel bijzonders mogen meemaken. Met vrouwen!

Eind vorig jaar werd ik benaderd om aan de geboorte van Jump! bij te dragen. Een uitdagend initiatief waarbij vrouwen door heel Nederland, in kleine groepjes, bij elkaar komen om elkaar te inspireren en te steunen bij hun persoonlijke groei. Ik voelde me natuurlijk vereerd maar merkte wel dat ik enigszins sceptisch was, omdat er al zoveel vrouweninitiatieven zijn. Maar na de eerste ontmoeting, met zo’n tien vrouwen, begon mijn enthousiasme toch kleine sprongetjes te maken. Dit voelde goed, bijzonder en professioneel!

En afgelopen maandag gingen we de Jump!methode voor het eerst uitproberen. Met twee groepjes van 6 vrouwen gingen we twee uur lang nieuwsgierig aan de slag. En WOW! wat was dit bijzonder! Krachtig, warm, verrassend, verbindend, terug naar de essentie, kwetsbaar. Dit zijn woorden die bij mij opkomen als ik deze ervaring wil beschrijven. Én ik heb heel sterk míjn eigen, unieke kracht als vrouw gevoeld! En die van alle vrouwen in die ruimte. Ieder op haar eigen-wijze.

Als iedere vrouw toch deze support en verbinding met andere vrouwen kan ervaren… Zouden we dan, gezamenlijk en apart, niet hele mooie dingen kunnen doen? Ik zie, door de laagdrempeligheid én de eenvoud, grote mogelijkheden voor Jump!

Ik ga dit blog niet gebruiken om voor alles en nog wat reclame te maken. Maar wel om de dingen te delen die ík bijzonder vind en waarvan ík denk dat andere vrouwen er ook baat bij zullen hebben. Dus daarom, als je meer over #Jump! wil weten: vanaf 21 januari gaat de website www.jump-online.nl live. En tot dan kun je op de volgende link meer lezen: http://inekehurkmans.com/2011/01/03/jump-empowerend-voor-vrouwen-nog-10-dagen/

Én ik ga natuurlijk zelf aan de slag met mijn eigen Jump!groep! Wil je hierbij zijn, op 21 januari of later? Laat het mij dan weten. Ik ontmoet je graag!

8 Reacties to “Mijn kracht als vrouw, 4”

 1. inekehurkmans 12 januari 2011 bij 12:09 #

  Dank je wel Nadine voor je link naar Jump!

  Ik denk dat alle vrouwen van NL minimaal 1x een JumpGroep mee moeten maken…

  Groetjes, Ineke

  • nadineschartz 12 januari 2011 bij 12:42 #

   Graag gedaan. Super initiatief, mag je trots op zijn!
   En ikzelf merk dat na 1x het naar meer smaakt 😉

 2. Astrid Lecomte 12 januari 2011 bij 12:56 #

  Het bekende meidenvenijn. Maak ik mij ook hard voor. Zoals je zegt, goed doen, doet goed! Ik ben toch wel ietsie nieuwschierig geworden naar Jump (en je kent mijn sceptie)

  • nadineschartz 12 januari 2011 bij 13:01 #

   Haha, ja, de enige manier om erachter te komen is een keertje meedoen. 2 uurtjes en eenmalig 5 euro 😉
   En mocht je het dan niks vinden…. helemaal ok.

 3. Jacqueline Tamminga 18 januari 2011 bij 10:23 #

  Hoi Nadine,
  Ja, ik herken dat, vrouwenvenijn….we maken het elkaar soms zoveel moeilijker dan nodig…Dus we mogen elkaar meer gaan steunen. Maar…ik merkte ook dat je nog een stap verder kunt gaan. Afgelopen maand ging ik naar de lezing “Vrouwenpower” van Christine Panebakker. Geweldig! Ging over haar boek. En toen realiseerde ik me dat op mijn beurs (Levenskunstbeurs) vooral mannen lezingen geven. Waarom? Ja, er zijn meer mannen die boeken schrijven dan vrouwen. Maar ook een soort automatisme, dat ik mannen in dat soort dingen blijkbaar toch serieuzer neem dan vrouwen…

  Heb het meteen omgegooid: Christine komt een lezing geven in augustus en ze staat ingepland voor Geert, haar man. Het steunen van elkaar….ook in de praktijk doen dus! Liefs,
  Jacqueline

  • nadineschartz 19 januari 2011 bij 14:46 #

   Het is toch zo jammer dat we iemand anders klein moeten maken om onszelf goed te voelen……
   Dat motiveert mij nog meer om nog meer aandacht aan zelfvertrouwen van een kind te besteden.

   En ja, Christine…… Ik heb op de Powerdag in oktober haar geweldige lezing mee mogen maken. En ik ben al langer fan van haar dankzij haar mooie boeken.
   (Ik stuur je wel even mijn inspiratiemail toe waarin ik haar laatste boek Vrouwenpowerdeels noem.)
   Dus ik sta alleen maar 200% achter je keuze om haar op de Levenskunstbeurs te laten spreken. Hele goeie zet! 🙂

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tweets that mention Mijn kracht als vrouw, 4 « Open je hart! -- Topsy.com - 12 januari 2011

  […] This post was mentioned on Twitter by Nadine Schartz, Femke Doorenspleet, Nadine Schartz and others. Nadine Schartz said: Zo! #blog is geschreven; vingers kriebelden ;)! Hoe wij vrouwen elkaar kunnen steunen ipv afkeuren Als vb voor dochters http://bit.ly/hOElZe […]

 2. Jump! Testimonials [en nog 6 dagen te gaan voor lancering] « Own_It - 15 januari 2011

  […] Nadine […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: