Ik laat mezelf zien (2)

7 apr

Gisteren heb ik besloten om te bloggen over mijn ontdekkingsreis naar Puur Ondernemen. Het lijkt me een leuk proces om te delen en wie weet inspireer ik je er ook nog mee.

Mijn eerste conclusie na het lezen van de eerste veertig bladzijden van ‘Laat jezelf zien’!’ van Judith Webber is heel prettig. Ik ben al goed op weg, na twee jaar nu bezig te zijn als ondernemer met InnerHeart.

*Het gebied waarop ik mensen mag inspireren en begeleiden, persoonlijke ontwikkeling en ouderschap, heb ik zelf aardig doorleefd. Én ik zit er ook nog middenin.

*Steeds meer leef ik mijn leven vanuit de vraag: wat wil ik? ipv wat kan ik? En ga ik hiervoor staan. Écht staan…..

En ik heb de afgelopen tien jaar aan den lijfe ondervonden, dat wat Judith zegt zo waar én krachtig is:

“Iets bereiken start altijd met iets willen, het uiten en ervoor gaan.”

 

Ik ben erg benieuwd naar wat jíj wilt. Wil je dit hier uiten en met me delen? Zodat je het zaadje plant…..

10 Reacties to “Ik laat mezelf zien (2)”

 1. Jacqueline Tamminga 7 april 2011 bij 09:16 #

  Hoi Nadine, ik ben het helemaal met je eens! Wat ik kan toevoegen: naast ervoor gaan staan heb ik als een van de grootste krachten altijd de verbeeldingskracht ervaren. Tegenwoordig zeg ik zelfs: als ik het niet voor me kan zien, is het idee nog niet klaar voor manifestatie. Dan ga ik door tot ik iets echt voor me zie en voel. En verder: als je zelf je idee al voor je ziet, geldt dat nog niet voor je omgeving….zij hebben nog even tijd nodig voordat zij zien wat jij ziet. Dus gun ze even tijd…maar ga zelf door met je idee! En wat net zo belangrijk is: durf afscheid te nemen van een idee als je merkt dat je passie afneemt, dan is het tijd voor iets nieuws…..Liefs, Jacqueline

  • Nadine Schartz 8 april 2011 bij 12:49 #

   Prachtige toevoeging, ja. Verbeelden, visualiseren is een zeer krachtig middel. Zeker als je het vervolgens dan bv. in een tekening of collage op papier zet… Dit kan dan ook helpen om je idee aan je omgeving te laten zien.

   En wow, durf afscheid te nemen…… Ja, ‘so true’ en ik herken het dat je hier inderdaad soms een behoorlijke portie lef voor nodig kunt hebben.

   Dank je, Jacqueline.

 2. Judith Webber 7 april 2011 bij 12:24 #

  Ik wil tot de top van de vrouwelijke spreeksters behoren in Nederland. Ik wil het, zie het voor me en uit het en ga ervoor!

 3. cimich 7 april 2011 bij 20:04 #

  hallo nadine,
  actie vanuit intuïtie geeft de mogelijkheid tot bloei te laten komen wat er onbewust naar buiten gebracht wil worden. Sinds ik uitgesproken heb dat ik mezelf wil manifesteren in 2011 komen de dingen als vanzelf naar me toe. Op dit moment geef ik workshops buiten je kaders durven denken wat in het platte vlak tot uiting gebracht wordt met verf ea technieken. heel mooi de processen van een ander mee te nemen in mijn eigen proces.
  Mooi dat je de ander de mogelijkheid geeft te delen wat jij uit in je blog.
  Groet Cimich

  • Nadine Schartz 8 april 2011 bij 12:59 #

   Wow, prachtige krachtige eerste zin, Cimich. Dank je wel!
   En wat mooi dat je je open hebt gesteld om te ontvangen wat voor jou is bedoeld 😉

 4. Marjon Parmentier 8 april 2011 bij 09:39 #

  Het is dus heel herkenbaar Nadine omdat ik zelf ook bezig ben met #LaatJezelfZien en #PuurOndernemen. Ik ben voor mezelf gestart omdat ik dingen wil doen die ik LEUK vind. Ik wil werken op een manier die in mijn huidige leven past, in mijn ritme en veel vanuit huis.

  Ik zit alleen nog in het uitwerken van de ‘wil fase’. Ik kan en doe veel verschillende dingen, en wil eerst helemaal helder en uitgedacht hebben Wat & Hoe ik het precies wil. Voor mij is dat sowieso werken met organisaties en mensen waar ik écht affiniteit mee heb: mens & maatschappij, gezondheid, (business) spiritualiteit, vrouwelijke kracht en duurzaamheid. Dit draag ik ook uit op mijn website. En ik geloof in de kracht van samenwerking en de verbinding met elkaar, waarin we elkaar kunnen inspireren.

  Tegenwoordig pas ik ook Judith’s “3 eigenschappen-Droomklant” toe 🙂

  Ik vind het prettig als ondernemers zich (écht) laten zien. Ik houd niet van ‘we’ op een website waar 1 persoon achter zit. Of bedrijven die heel bezig zijn met de zichtbaarheid van anderen, maar zelf niets laten zien 😉

  Leuk om zo elkaar’s processen te volgen. Succes weer met bloggen Nadine en mooi Judith (ik zie het je ook doen!).
  Tot gauw, hartelijke groet Marjon

  • Nadine Schartz 8 april 2011 bij 12:57 #

   Prachtige motivatie, Marjon: dingen willen doen die je LEUK vindt! Wat een prachtige thema’s breng je bij elkaar…. Ben er écht van overtuigd dat je hiermee de wereld een enorme plezier doet.

   Have fun dus met het vervolg van je ontdekkingsreis!
   Dank je wel! Fijn om met je te verbinden om elkaar te mogen inspireren.

 5. Gerty 8 april 2011 bij 13:19 #

  Ik ga helemaal voor mijn kinder- en oudercoachpraktijk ‘KIJK’. Ik ben druk bezig met m’n nieuwe brochure en website. Het nieuwe logo is gisteren definitief geworden en ik word er helemaal blij van. Kijk naar jezelf (als kind of ouder) en word je bewust van wat je doet… wat dat met je doet… wat je daarmee wil en wat je mogelijkheden zijn. Dat was/is mijn proces en daar wil ik anderen graag bij ondersteunen.
  Dank voor deze blog en kans om weer een stapje dichterbij te komen bij het verwoorden van mijn visie 🙂
  Lieve groet,
  Gerty

  • Nadine Schartz 8 april 2011 bij 14:01 #

   Jeee, wat een mooie stappen zet jij, Gerty. Van dromen naar doen! Erg benieuwd naar site, logo en de rest.
   Bijzonder om te lezen dat dit ook uit je eigen ervaringen is ontstaan.
   Wat een bijzonder werk mogen we doen, hè….

   Leuk dat je dit met ons wilt delen en leuk dat je meegaat op ontdekkingsreis 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: