Ik laat mezelf zien (3)

13 apr

Naar aanleiding van mijn vorige blog vroeg Judith Webber mij op Twitter, terecht: En wat wil jij? En volgens mij heeft dat alles te maken met mijn hartsmotief: waarom doe ik wat ik doe?

Na het ‘spelen’ van het Talentenspel, ruim een jaar geleden, was mijn levensmissie voor mij opeens klaarhelder.

Dit Talentenspel is sowieso iets wat ik iedereen kan aanraden. Het heeft mij zoveel inzicht gegeven. Inzicht in welke talenten ik nu eigenlijk allemaal heb. Maar ook inzicht in of ik alle talenten wel inzet. Het werd mij helder wat deze talenten van míj nodig hebben om tot bloei te kunnen komen. Én of mijn talenten goed met elkaar samenwerken of eigenlijk alleen maar last van elkaar hebben…. Erg waardevol allemaal!

Éen van de talenten die ik had gekozen was ‘de heelmeester’. Ik voelde écht heel goed dat deze bij mij hoort, maar het wat en hoe ervan was voor mij nog vaag. De heelmeester riep bij mij in eerste instantie medische associaties op met artsen, chirurgen, de medische wetenschap. En dat maakte me in de war want in mijn ogen is er veel meer. Dit had ik nl ook zelf ervaren in het verleden. En toen viel het kwartje: het woord HEEL raakte mij!

De HEELmeester HEELT wat ziek en verwond is, pijn doet of niet in harmonie is. Op fysiek niveau, maar óok op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. De mens als geHEEL zien….  Al deze aspecten staan voortdurend met elkaar in contact en beïnvloeden elkaar. Gezond zijn, in balans zijn, heeft in mijn ogen te maken met het HEEL zijn als persoon. En als je je dan dus níet gezond en in balans voelt, er dus wat te HELEN is!

Wow….., jaaaaa, dat is het……!!!! Door mijn eigen HEELwording, kan InnerHeart HEELworden en kan het gaan stromen zodat ik anderen ‘balsem en medicijn’ kan en mag geven, begeleiden in hún HEELwording.

En precies dát is dus wat mij iedere keer weer zo raakt, bij mezelf, bij andere volwassenen, maar zeker ook bij kinderen: als ik zie/voel dat ze niet HEEL mogen/kunnen zijn….

Dát is dus mijn levensmissie, mijn hartsmotief!

Ik ben erg benieuwd naar jóuw hartsmotief. Erg leuk als je dit hier wilt delen…..

4 Reacties to “Ik laat mezelf zien (3)”

 1. Jacqueline Tamminga 18 april 2011 bij 12:03 #

  Lieve Nadine,

  Ik ben blij dat ik een instrument mocht zijn om jou bij de Heelmeester in jou te brengen. Of eigenlijk was hij er altijd al, maar soms hebben we een woord, een inzicht, een weerklank in onszelf nodig om dingen in onszelf te herkennen. Want ik ben ervan overtuigd dat we allemaal diep van binnen weten wat onze levensmissie is, we hoeven hem ons alleen even te “herinneren”! Mijn missie is om anderen te helpen met herinneren….Liefs,
  Jacqueline

  • Nadine Schartz 18 april 2011 bij 15:51 #

   Mooooi, her-inneren…..
   Dank je Jacqueline, dat je me met jouw missie dichter bij de mijne hebt gebracht 😉

 2. Annelies van Mourik 26 april 2011 bij 02:46 #

  Hoi Nadine,
  Wat heb je dat mooi onder woorden gebracht.
  Ik geef mensen een persoonlijk kleur-en stijladvies!
  Ik word blij als mensen belangstelling hier voor hebben.
  Als mensen zich afvragen, welke kleuren bij hun huid,ogen en haren past, En welke stijl bij hun past.Wat ik bijzonder interessant vind is of het innerlijk past bij het uiterlijk. Heerlijk om het plaatje compleet te maken. Je ziet dat mensen na een advies zelfverzekerder zijn geworden. Anders gedragen, kortom veel gelukkiger zijn, Daar wordt ik blij van.
  Groet Annelies van Mourik

  • Nadine Schartz 26 april 2011 bij 08:47 #

   Dank je wel, Annelies, voor je compliment.
   Op jouw manier ben jij ook bezig met HEELwording: het plaatje compleet maken, het innerlijk past bij het uiterlijk…..
   Leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: